Het doula verhaal van Floor

Het doula verhaal van Floor

November 19, 2017 Getuigenissen 0

Dit is het doula verhaal van Floor dat ze mij heeft gestuurd.


Ik was eerst wat sceptisch over een Doula en ik ging ervan uit dat ik genoeg zou hebben aan mijn partner naast me, net zoals we ons er samen doorheen hebben gepuft bij de eerste.

Astrid kwam pas op het laatste moment van de zwangerschap op mijn pad en ik bedacht dat het misschien toch prettig en ondersteunend zou kunnen zijn als Astrid mijn partner af en toe even kon aflossen. Bij de vorige bevalling mocht hij namelijk niet van mijn zijde wijken.

Astrid was vanaf het begin een reddende engel. Ze wist precies wat ik nodig had en begon bij binnenkomst gelijk mijn rug te masseren, omdat ze zag dat ik rugweeën had. Ze was adequaat, vroeg het noodzakelijke, bracht rust, schakelde mijn partner in en ondersteunde hem óók.

Photo: Rebozo techniek in aktie, dit helpt de moeder met het opvangen van de weeën.

Ze was de stem die ik op sommige momenten zelf niet kon zijn en wel nodig had, zonder dat we dit vooraf besproken hadden.
Ik ben Astrid ontzettend dankbaar dat zij bij mijn bevalling aanwezig wilde zijn, omdat het een enorm zware bevalling was die uitmondde in een keizersnee. Ook mijn partner was ontzettend blij dat er iemand naast hem stond, toen hij te horen kreeg dat het geen natuurlijke bevalling zou kunnen worden.

Behalve dat Astrid er was tijdens de bevalling was het heel prettig dat er iemand was met wie ik naderhand alles kon nabespreken. Nogmaals.. grote dank♥️ Alsof het zo moest zijn denk ik wel eens.

Liefs,
FloorNog een verhaal van Gwendolyn:

“Wij waren heel erg tevreden over Astrid. Ze is professioneel, deskundig, kordaat, vriendelijk en een

zeer harde werker. Ze zorgde voor alle 4 de gezinsleden en was op een fijne en gezellige manier aanwezig. Zodra er bezoek kwam, hield ze zich op de achtergrond en ze wist zich waar nodig uitstekend aan te passen. We hadden niet durven hopen op zo’n fijne kraamhulp:

Astrid is goud waard ;)!”


Lees meer verhalen hier