Meer getuigenissen en foto’s

Getuigenissen en foto’s

This slideshow requires JavaScript.


April 2021

Astrid’s help after the birth of our first child was invaluable, especially as our families live abroad and the pandemic meant they couldn’t come to support us.

Astrid is extremely professional and passionate about her job and advised us and guided us without judgment. She also supported us in trusting our instincts and make our own decisions with regards to our daughter.

We miss her already, but feel well equipped to look after our newborn given all the help she gave us.

We would highly recommend her services, knowing that any future clients will be in safe hands.

– Olivia’s parents


May 2020

Astrid is een hele prettige nuchtere kraamzorg, ze stelde mij op mijn gemak, dacht mee over voedingsschema en hierin stond mijn persoonlijke welbevinden bovenaan. Ze ziet dingen die er gedaan kunnen worden in het huishouden zelf en pakt dit direct aan. Wij hebben een heerlijke kraamweek gehad dankzij Astrid en hebben ons heerlijk laten vertroetelen met lekker fruit, lunch en gekookt eten voordat ze weg ging naar huis. Wij gunnen iedereen een “Astrid” tijdens de kraamweek!


May 2020

Thank you so much for all your help and support while we have been adjusting to life as a family of 4. You’re amazing at what you do and it’s been a real pleasure getting to know you! Any family who receives your care is lucky indeed! We would recommend you in a heartbeat and will miss you very much! All our love.


January 2020

Astrid is een waanzinnig fijne, ervaren vakvrouw die ons gezin met onze prachtige baby dochter op de rit heeft gekregen. Ze heeft waardevolle tips, zelfs voor een ervaren moeder als ik. Als kraamhulp geeft ze ons zelfvertrouwen en grijpt in waar nodig. Maar altijd met respect voor de wens van de moeder. Kortom; the best you can get! Astrid super bedankt voor je lieve zorgen.

Liefs, Charlotte, Patrick en onze meidenclub.


February 2019

I cannot express enough how grateful I am for the time Astrid spent with us. She looked after us so well that I still can’t quite believe how confident, relaxed and happy my husband and I were after just one week with our new daughter. I don’t know how she did it but somehow, magically in the background, Astrid takes care of everything so that you don’t have to worry about anything other than cuddling your newborn. I feel very privileged to have had such a wonderful and memorable experience – thank you for all you did Astrid. I mean every word.

Thank you,
Keeley


August 2018

Gezien mijn eerste bevalling uitmondde in een spoed-keizersnede, was ik tijdens mijn tweede zwangerschap ‘medisch’. Dit hield kortweg in dat ik vanaf week32 overgedragen zou worden aan het ziekenhuis, met als gevolg dat ik niet zou weten wie er present zou zijn tijdens mijn bevalling.

Hierdoor werd ik angstig en besloot op zoek te gaan naar een doula. En toen vond ik Astrid.. wow.. zonder haar had ik het nooit gekund. Ik wilde namelijk heel graag een BVAG en gelukkig heb ik een ontzettend lieve man, die mij natuurlijk zou ondersteunen, maar ik voelde dat ik iemand nodig had die er verstand van had en mij zou kunnen begeleiden.
Astrid heeft haar rol als doula fantastisch vertolkt. Support tijdens de bevalling, mijn rug masseren tijdens de rugweeen, het hoofd koel houden en communicatie tussen ons en het medisch personeel.
Uiteindelijk heb ik gekregen wat ik hoopte; een natuurlijke bevalling! Ontzettend dankbaar en blij dat t op deze manier mocht gaan.

 


June 2018

Astrid kan met humor het figuurlijk ventieltje zo nu en dan ongemerkt losdraaien, zodat de spanning wat minder wordt. Dit hebben wij als erg prettig ervaren. Ze heeft veel kennis en is altijd bereikbaar/benaderbaar. We hebben een prachtige dochter en kijken terug op een bevalling die zonder stress is verlopen. Dat was een grote wens van ons en aan Astrid toevertrouwd.

 


From a fellow Doula

Astrid you rock!  She had two deliveries in 24 hours.  She came to help a patient push for 1.5 hrs left and then she came back to help the patient that agreed to be a Doula for throw the Prenatal Care Guidance Program.

The patient was so grateful! Great job Astrid!

Patti Smith
Your Doula

 


Voor jullie vertaald van de Kleine Wunder-Doula’s uit Duitsland:

“Best veel geld, om handjes vast te houden”

…of waarom een Doula haar geld waard is.

Ergens tijdens de zwangerschap komt voor iedere vrouw het moment dat zij erover nadenkt wat zij belangrijk vindt voor de geboorte van haar kindje. Wat zijn haar wensen? Waar wil zij haar baby baren? Welke mogelijkheden wil zij bij de hand hebben? Wie zal haar begeleiden? Het antwoord op de laatste vraag is meestal “de partner”, soms ook haar eigen moeder, zus of beste vriendin. De laatste tijd hoor je steeds vaker vrouwen die door een Doula begeleid worden.

Een Doula is een vrouw die ervaring met geboortes heeft, die de zwangere en haar partner tijdens de zwangerschap en tijdens de geboorte vanaf de eerste weeën begeleidt.
Zij is de emotionele steun, ondersteunt de zwangere bij het opstellen van haar geboortewensen, geeft een massage, en ondersteunt ook de partner als deze met vragen zit.

Zij heeft hierbij geen medische verantwoordelijkheid en kan zich hierdoor helemaal op het welzijn van de zwangere concentreren. De meeste zwangeren hebben tijdens hun zwangerschap een aantal afspraken met hun Doula. Zo leren zij elkaar beter kennen en vertrouwen.

De Doula richt zich helemaal op de zwangere, helpt haar angsten weg te nemen, versterkt haar vertrouwen en samen ontdekken zij welke behoeftes de zwangere heeft. Tijdens de geboorte blijft de Doula bij de barende en haar partner. Zij wordt niet afgewisseld door een volgende ploeg, zij blijft de hele tijd aanwezig. Zij ondersteunt de vrouw bij het opvangen van de weeën, ontlast de partner en zorgt voor een beschermde en knusse sfeer thuis en in het ziekenhuis.

Zij legt protocollen uit en de voor- en nadelen van pijnbestrijding, masseert en zonodig houdt zij ook alleen de hand vast. Met hart en ziel is zij tijdens de geboorte aanwezig. Er zijn inmiddels studies die bewijzen dat de aanwezigheid van een Doula positief op de geboorte uitwerken. Minder lange weeën, minder pijnbestrijding, minder kans op een kunstverlossing, minder keizersnedes, minder kans op postnatale depressies en borstvoedingsproblemen, en meer gelukkige moeders. Iedere Doula heeft haar eigen prijs, dat staat haar vrij. In grote steden zijn Doula’s over het algemeen duurder dan op het platteland.

“Ja, maar waarom zal ik voor het handje vasthouden geld betalen, dat kan mijn partner even goed!”

Ja, sommige partner kunnen dat zeker. Maar wat als er geen partner is, of je partner bang is dat hij de rol niet zo kan vervullen als nodig is? Of als de vrouw gewoon extra begeleiding wenst om de partner te ontlasten tijdens de geboorte? In het ziekenhuis is de emotionele ondersteuning door gebrek aan personeel en werkdruk vaak niet mogelijk. Daarbij is de psychische toestand van de barende erg belangrijk en is van invloed op de geboorte.
En nu komt de Doula, en belooft deze mooie en gave dingen, en wil er “veel” geld voor.
Daarvoor gaat ze met de zwangere thee drinken en bij de geboorte over het hoofd aaien.

Echt waar?

Ja echt waar. En hoe gaat een Doula dit grote bedrag verantwoorden?
In haar prijs heeft de Doula niet alleen de urenlange afspraken, massages, rijkosten, materiaalkosten en het magere uurloon inbegrepen, en wat snacks.
Zij geeft tijd! Veel tijd.

De eerste afspraken, de berichten via WhatsApp, de telefoongesprekken, de gedachten over de zwangere, die iedere Doula zich maakt, de emotionele verbinding, het vertrouwen en het sprookjesachtige on-call-zijn.Op wacht staan, on-call-zijn: Meestal 2 weken voor de uitgerekende datum tot aan de geboorte, en dat kan ook met 42 weken zijn, heeft een Doula alles aan de kant gezet voor haar cliënte.

Geen verjaardagsfeest aan de andere kant van het land, geen glaasje wijn, geen bioscoop of theater of concert, geen dierentuin met de kinderen…
De Doula-tas is gepakt, de kleding ligt iedere avond klaar, de tank van de auto is vol, de baby- of hondezitter staat klaar. Wachtend op dat ene telefoontje.

Het mobieltje is altijd erbij, ligt op het nachtkastje, op de eettafel, gewoon altijd binnen handbereik.De Doula geeft ongelooflijk veel voor de barende, zij investeert erg veel van zichzelf. Niet alleen haar tijd, maar ook haar hart, haar gedachten. Zij is er helemaal bij. Voor de geboorte is zij er voor de zwangere vanaf de eerste wee, en dat doet zij graag. Zij neemt de zwangere en haar wensen serieus, zij neemt ze waar, zij neemt ze aan.De Doula ziet op alles toe wat langs komt en zoekt iedere keer naar de beste methodes voor de vrouw, tot uiteindelijk via de eerste adem van de baby als een wonder de geboorte beëindigt. Voor een Doula is de barende niet de 3e of 4e of 5e moeder die deze dag een baby krijgt. Voor de Doula is zij op dit ogenblik de enige. De enige waar alles om draait.

En als de eerste dagen na de geboorte voorbij zijn, komt de Doula nog een keer terug. Zij kan de kraamvrouw helpen met een sluitingsritueel, extra voedzaam eten. Samen delen ze de ervaringen van de geboorte, misschien heeft ze foto’s gemaakt of een geboorteverslag geschreven. Misschien zijn er nog meer vervolggesprekken, misschien niet.

En als het laatste afscheid van elkaar gekomen is, dan zullen de gedachten van de Doula steeds weer bij de nieuwe moeder zijn. Zij zal haar herinneren en zich regelmatig afvragen hoe het met haar gaat. Zij zal haar niet vergeten, want er zal een onzichtbare band blijven.
En hiervoor vraagt de Doula een relatief kleine bijdrage, die nooit uit kan drukken wat de meerwaarde van een Doula is. (De meeste Doula’s bieden ook aan om het bedrag in termijnen te betalen, of het bedrag in 2 delen te voldoen).


Wat kan Astrid als Doula voor jou betekenen? Lees hier.