Doula service

De rol van de Doula:

Doula’s zijn getraind en ervaren in geboortes. De rol van de doula is om emotionele, fysieke en informatieve ondersteuning te verlenen aan moeders en hun partners gedurende het baringsproces en geboorte. De doula helpt en adviseert in het brengen van comfort door middel van ademhalingsoefeningen, muziek, massage, visualisatie en tips over posities, ze helpt families om informatie te verzamelen over het verloop van de bevalling en alle opties. Nogmaals Doula’s verrichten geen medische handelingen maar zijn er alleen voor support. Het meest belangrijke echter is dat de doula onvoorwaardelijke aandacht voor de vrouw heeft en niet van haar zijde wijkt gedurende het geboorteproces.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij moeders die een doula hadden:

 • Borstvoeding meer succesvol was.
 • Betere hechting met de baby tot stand kwam.
 • Minder kans op postpartum depressies, onzekerheid en beter zelfvertrouwen.
 • Tevreden terug kunnen kijken op de geboorte van hun baby.
 • Partners zich minder “hulpeloos”voelden.

Studies hebben uitgewezen dat een doula bij de geboorte:

 • De vraag naar medicatie met 35% gereduceerd wordt.
 • Reductie van het gebruik van tangverlossing met 50%.
 • Reductie van keizersnedes met 51%.
 • Verkorten van het geboorteproces met een gemiddelde van 98 minuten.

Doula’s zijn de belichaming van vrouwen aan het werk. Door de kracht van onze opleiding, inzet voor vrouwen en onze persoonlijkheden, krijgen we toegang tot een van de meest intieme en krachtigste momenten in het leven van een vrouw: de bevalling. De doula is daar om ondersteuning te bieden op emotioneel- en fysiek gebied, tijdens het ‘onderhandelen’ van familiewensen, ziekenhuispersoneel en de medische omstandigheden rondom de geboorte. We werken er hard aan om aan de wensen van de vrouw te voldoen. Elke keer als we beginnen met dit proces, wacht er een fascinerend verhaal.

Vrouwen voelen zich tijdens het baringsproces erg kwetsbaar, haar intieme delen zijn zichtbaar. Ze is aan het zweten, steunen, grommen, bibberen en huilen onder de ogen van ‘vreemden’ in een vaak vreemde omgeving. Indien de vrouw met respect wordt behandeld en vertroetelt, en het gevoel heeft dat ze zelf de leiding heeft, heeft dat een levenslange positieve impact.

Mijn doel is om je te helpen met de geboorte die je zelf wenst en verdient. Ik geloof er heilig in dat een doula bij je geboorte een ongelooflijk positief verschil kan maken. Zelf ben ik een ‘down to earth’ vrouw die niet je zweverig zal bij staan, maar je zelf de kracht kan geven om het te doen zoals je verlangt.

Wat zijn de services:

 • Twee prenatale bezoeken
 • Assistentie bij het maken van een geboorteplan en opties voor de geboorte zelf
 • Telefonisch en WhatsApp contact gedurende kantooruren gedurende de zwangerschap en na de geboorte
 • Hulp bij de borstvoeding.
 • Toegang tot mijn uitgebreide geboorte ervaringen en expertise over bevallingen en geboorte
 • Zwangerschap massages
 • Kraamzorg / post partum doula services

Hoe werkt het Doula proces?

Astrid met haar eerste Doula Baby in 2010 in de VS

Astrid met haar eerste Doula Baby in 2010 in de VS

Bel mij vrijblijvend voor een afspraak (06 53 43 72 70). Omdat ik maar een beperkt aantal geboortes per maand kan inplannen, raad ik je aan om zo snel mogelijk te bellen om kennis te maken en zien of we bij elkaar passen. Ik heb ervaring met alle vormen van partners, man/vrouw, vrouw/vrouw, alleenstaande moeders en draagmoeders.

Als jullie voelen dat je met mij door wilt gaan, dan tekenen wij een overeenkomst. Op dat moment vraag ik 50% aanbetaling om mijn services vast te leggen.

Twee maanden voor de uitgerekende datum plannen we het eerste prenatale bezoek, de tweede afspraak volgt ongeveer een maand later.

Gemiddeld besteed ik 20 uur met een moeder die voor de eerste keer gaat bevallen. Nadat de baby is geboren kan ik je desgewenst helpen om de baby aan de borst te krijgen. Daarna mag je me altijd nog bellen met vragen over o.a. borstvoeding. Gedurende de bevalling en de weg daar naar toe, zal ik jou en je partner helpen om het zo aangenaam mogelijk te maken. Ik kan je masseren, helpen met rebozo technieken, verzorgen als een moeder! Daarnaast kan ik je diverse houdingen en hulpmiddelen aanreiken om de ontsluiting te bevorderen. Mijn doel is dat jij zo goed mogelijk kan ontspannen zodat de baby zelf de weg naar buiten zal vinden.

Vier tot zes weken na de bevalling (wat jij wilt) kom ik naar je huis voor een afsluitend bezoek. Zo sluiten we de cirkel.

Kosten: op aanvraag, bel me gerust.

Doula en Kraamzorg

Voor mijn Kraamzorg service na de bevalling, kan je je inschrijven via het contactformulier. We spreken elkaar eerst door de telefoon en aansluitend kom ik naar je huis voor een intake.

 

Ik ben bereid om op elk gewenst moment uit mijn eigen leven te stappen en jou/jullie te assisteren bij de geboorte van jullie kind, ik beloof je bij jullie te blijven gedurende het hele geboorteproces.

Ik kom naar je huis gedurende de weeën of ik ontmoet je in het ziekenhuis als je dat fijner vind, afhankelijk van hoe snel het proces verloopt.
Ik ben 24 uur per dag beschikbaar voor jou en 7 dagen per week, inclusief feestdagen.

Mijn werkgebied: Amsterdam, Amstelveen, Abcoude, Baambrugge, Breukelen, Diemen, Duivendrecht, Hilversum, Kortenhoef, Loenen a/d Vecht, Loenersloot, Loosdrecht, Maarssen, Mijdrecht, Nederhorst den Berg, Nieuwersluis, Nieuwer ter Aa, Ouderkerk a/d Amstel, Vinkeveen, Vreeland, Weesp, Wilnis en Uithoorn.